Dünya üzerindeki Koronavirüs salgın krizi ülkemizi de tehdit etmeye devam ediyor, özellikle pandemi sürecinde mecburi olarak alınan tedbirler vatandaşın ekonomisini olumsuz yönde etkiledi. Devlet bu zorlu durumda vatandaşı yalnız bırakmadı birçok yardım projesiyle yardım destekleri sürüyor. Yüzde yetmiş sekiz oranında engelli ve yaşlı vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediliyor. Geçen yıl maddi yardımlar için 55 milyarlık bir harcama söz konusuydu bu yıl da bu miktarın 69.5 milyara kadar yükselmesi tahmin ediliyor. Şu an yapılan yardımlara yüzde otuz oranında zam gelmesi bekleniyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar 2020 senesi içinde birçok yardımdan yararlanabilirler işte o yardımlar…

Devlet Destekli Yardımların Listesi

Evde Bakım Parası: devlet tarafınca verilen bu yardım engelli vatandaşlara ya da engelli yakını olan kişilere 1519 lira olarak verilmekte. Temmuz ayında gelecek zamla birlikte bu miktarın 1625 liraya yükseleceği tahmin ediliyor.

Yaşlılık Aylığı: devlet tarafınca 65 yaş ve üzeri vatandaşlara verilen bu yardım ayda 672 lira ödenerek yapılıyor, temmuz ayında gelecek zamla birlikte bu miktarın 699 liraya çıkacağı tahmin edilmekte.

Engelli Aylığı: devlet tarafınca engelli vatandaşlara verilen bu yardım engel oranı yüzde kırk ila yüzde altmış dokuz arasında olan vatandaşlara 537 lira olarak ödemekte, yüzde yetmiş ve üzeri engel oranına sahip olan vatandaşlara 558 lira ilık yardım verilmekte.

Dul Kadınlara Aylık: devlet tarafınca eşlerinden ayrılan ya da eşi vefat etmiş kadınlara aylık 275 liralık destek sağlanıyor.

Editör: TE Bilisim