İşsizliğin azaltılmasına yönelik uygulamalar artış göstermekte olup hem devlet hem de özel sektör yetkili ve yöneticileri tarafından başlatılan istihdam seferberliğinde birçok kişi ilgili alanlarda istihdam edilmeye başlandı. Bunun yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan bir başka istihdam haberine göre ise son sınıf lisans öğrencilerine, kısmi süreli aday araştırmacı istihdam edecek TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsüne (SAGE) başvurmaları gerektiğini açıkladı.

Teknoloji Alanında istihdam Edilecekler

Bakan Varank tarafından sosyal medya hesabından paylaşılan söz konusu ilana ilişkin paylaşımda bakan TÜBİTAK SAGE'nin hazırladığı afişe yer vererek "Gençler, sizleri bekliyoruz!" ifadesini kullandı. Buna göre ilana başvuru yapan adaylar bilgi işlem ve bilgi güvenliği, uçuş mekaniği, platform entegrasyon testleri, optik tasarım olmak üzere teknoloji alanında Ankara’da görevlendirilecek.

Hangi Mezunlar Başvuru Yapabiliyor?

İlgili ilana başvuru için istenen şartlar ise şu şekilde; bilgisayar, elektrik ve elektronik, kimya, makina, metalurji ve malzeme, havacılık ve uzay, uçak, mekatronik, otomotiv, fizik ya da elektronik haberleşme mühendisliklerinin 4'üncü sınıflarında öğrenci olma şeklinde yer alıyor.

Son Başvuru 26 Aralık

Bakan Varank tarafından duyurulan alım ilanında gençler TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi üzerinden 26 Aralık'a kadar başvuru yapabilecek olup bu proje ile kısmi süreli olarak istihdam edilen öğrencilerin nitelikli Ar-Ge personeli olarak yetişmesinde büyük rol oynaması bekleniyor. Bunun yanı sıra başarılı öğrencilerin ise kurumda tam zamanlı olarak çalışması da hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim