Fenerbahçe'nin Hollanda'lı yıldız oyuncusu Robin Van Persie, son günlerde basında çıkan Barcelona haberleri ve perşembe akşamı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olan Ajax maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe akşamı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Ajax'ı ağırlayacak olan Fenerbahçe'de takımın Hollandalı yıldızı Robin Van Persie, Can Bartu Tesisleri'nde Hollandalı basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Barcelona'ya transferi...

Hollanda Gazetesi De Telegraaf'ta yer alan haberde, gazetecilerin ısrarlı Barcelona sorularına 32 yaşındaki yıldızın herhangi bir cevap vermediği belirtildi. 

"Hollanda takımları benim için özel"

Ülkesinin takımıyla oynamasının kendisi için özel bir durum olduğunu belirten Persie, "Ben Feyenoord'un çocuğuyum ama Hollanda takımlarıyla karşılaşmak benim için her zaman özeldir. En son Ajax'la 2003 yılında Highbury'de karşı karşıya gelmiştim. Kendi kulübüm Feyenoord'a karşı da oynamak isterdim ama olmadı. " dedi. 

Galatasaray derbisi...

Pazar akşamı oynanacak olan Galatasaray derbisi hakkında kısa konuşan 32 yaşındaki yıldız, "Derbiler önemlidir ancak bizim şu anda Ajax maçımız var. Onu düşünmek zorundayız." açıklamasını yaptı. 

"Gençler atmosfer görecek"

Ajax'ın genç oyuncularını uzaktan da olsa takip ettiğini belirten Van Persie, "Bu gençlerin böyle ateşli bir atmosfere gelmesi güzel. Daha önce yaşamadıkları bir tecrübe yaşayacaklar. Müthiş bir atmosfer bekliyorum. Taraftarımız gerçekten mükemmel. Güzel bir maç olacak. Genç oyuncular için İstanbul'da 3 etken var. Atmosefer, baskı ve oyun tecrübesi" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim