HDP’nin protesto yürüyüşü yapacağı Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde esnaf kepenk kapattı, öğrenciler okullara gitmedi, Belediye otobüsleri çalışmadı ve minibüsler sefer çıkmadı.

Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde PKK’lılar tarafından kazılan hendeklerin kapatalması, barikatların kaldırılması ve örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ederken, HDP, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bugün saat 12.00’de kentte yürüyüş yapacağını duyurdu. Diyarbakır Valiliği bu yürüyüşün kanunsuz olduğunu açıklayarak, halkın itibar etmemesini istedi.

Kenteki esnaf bugün kepenk açmazken, belediye otobüsleri ile şehiriçi taşımacılık yapan minibüslerin büyük bölümü sefere çıkmadı. Çöplerin de toplanmadığı Diyarbakır’da öğrencilerin büyük bölümü de okullara gitmedi. Merkez Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar İlçesi’nde okula gitme oranının yüzde 20 dolayında olduğu belirtildi.

HDP'LİLER YÜRÜYECEK

HDP’den dün yapılan açıklamada, Sur’daki olanlara dikkat çekmek ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması amacıyla merkez Yenişehir İlçesi Esma Ocak Parkı’ndan Sur’a yürüyüş yapılacağı açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katılacağı belirtilen yürüyüşün saat 12.00’de başlaması bekleniyor.

Diyarbakır Valiliğinden dün akşam yapılan yazılı açıklamada, kentte toplantı ve gösteri yapılacak alanların belli olduğu ifade edilerek, şöyle denilmişti:

"14 Aralık 2015 Pazartesi günü saat 12.00’da ilimiz Yenişehir İlçesi çiftkapı (Esma Ocak Çay Bahçesi) önünde yapılacağı duyurulan gösteri yürüyüşü ilgili mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. Vatandaşlarımızın kanunsuz olarak yapılacak olan yürüyüşü, bu açıdan değerlendirmeleri önem arz etmekte olup kanunsuz çağrılara itibar edilmemesi Diyarbakır’ımızın huzur ve güvenliğine katkı sağlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilisim