Ülkemizde bilindiği üzere son zamanlarda yatırımlar giderek artmakta olup özellikle pek çok şehirde organize sanayi bölgeleri kurulmaya devam etmektedir. Özellikle organize sanayi bölgeleri hem şehrin kalkınmasını ciddi düzeyde etkilemekte hemde ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmaktadır.

Türkiye geneli yapımı devam etmekte olan organize sanayi bölgeleri OSB'lerden bir tanesi Giresun'a yapılmaktadır. Buna göre Giresun'da hali hazırda bulunmakta olan organize sanayi bölgesinden hariç olmak üzere 2. organize sanayi bölgesi yapılmaya devam ediyor ve projeye iki sene önce başlandı. İlgili proje Güresun'un Bulancak ilçesi Pazarsuyu köyü sınırları içerisinde 445 bin metrekare üzerine yapılmakta olup bu sene 2. organize sanayi bölgesinin faaliyete geçmesi beklenmektedir. Giresun Valisi Harun Sarfakıoğlulları tarafından yapılan açıklama ile müjdeli haber verildi.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM FIRSATI

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi hakkında açıklama yapan Giresun Valisi Harun Sarfakıoğlulları organize sanayi bölgesinin faaliyete geçmesi ile 5 bin kişiye istihdam fırsatının verileceği belirtildi. Yine Giresun Valisi Harun Sarfakıoğlulları bu sene açılması beklenen OSB'nin ülke ekonomisine katkı sağlayacağı gibi işsizlik konusuna da yardımcı olacağı belirtildi. Buna göre Giresun 2. organize sanayi bölgesinin açılması ile 5 bin kişiye iş imkanı verilmesi beklenmekte olup yeni detaylar geldikçe sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.