Ülkemizin bilindiği üzere özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesinin değerlendirilmesi için hükümet sıkı çalışmasını gerçekleştirmekte ve bölgelerde yürütülen projelerin koruma sorumluluğunu İçişleri Bakanlığına iletmiş durumda. Buna göre Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en önemli projelerinden bir tanesi Silvan Projesi olarak bilinmektedir. Silvan Projesi'nin bitmesi ile yüz binlerce kişiye iş imkanının sağlanacağı ifade edilmekteydi sonunda konu hakkında açıklama geldi.

DİYARBAKIR VALİSİ DUYURDU!

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından yapılan açıklamada Silvan Projesi'nde sona gelindiğini ve projenin bitimi ile 235 bin dekarlık alanın suya kavuşacağını bu projeden sonra 300 bin kişiye istihdamın sağlanacağı müjdelendi.

DÜNYA GENELİNDE TARIMSAL ÜRETİM MERKEZİ

Şu anda Diyarbakır Türkiye'nin en önemli tarım arazilerinden ve bölgelerinden bir tanesine sahip olmak ile birlikte bölge çiftçilerinin en büyük sorunlarından bir tanesi su kaynakları olarak görülmekteydi. Diyarbakır'da yapımı neredeyse sona gelen Silvan Projesi'nin bitimi ile bölgenin tarımsal üretim konusunda dünya geneli bir merkez haline geleceği ön görülmektedir. Silvan Projesi'nin bitmesi ve feel olarak çalışmasıyla birlikte 238 bin dekarlık alan sulak bir arazi haline gelecek. Türkiye'nin ekonomisi için en önemli projelerden bir tanesi olarak bilinen Silvan Projesi bölge halkı için de büyük önem arz etmektedir.