Koronavirüs vakalarının en çok arttığı illerden Gaziantep ilinde sıkı denetimler başladı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantı sonrasında bazı açıklamalar yapan Bakan Fahrettin koca vaka sayısı pik yapan yerlerden bir tanesini de Gaziantep İli olduğunu açıklamıştı. Vali Davut Gül sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda vaka sayısının tehlikeli boyutlara ulaştığını ifade ederek hijyen sosyal mesafe ve maske kurallarını sık sık hatırlatmakta idi. 10 Temmuz 2020 tarihinde yapılan açıklamalara göre Gaziantep toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü il merkezinde ve yoğun caddelerde denetimlere başladı.

BİR GÜNDE REKOR CEZA;

Bilindiği gibi vaka sayıların artmasında en çok nedenlerden bir tanesi vatandaşların mesafe kuralını iyimser nedenlerle ortadan kaldıracak bazı davranışlarda bulunması olmakta. Bu davranışlar bulaş hızının çok fazla olduğu koronavirüs için taşıyıcı diyebileceğimiz kişilerin vücut direnci zayıf ve kronik rahatsızlığı bulunan, 65 yaş üstünde olan drenci az olan kişiler üzerinde taşımaktalar. Enfekte olan kişinin direnci korona rahatsızlığın tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oluyor.

Gaziantep ilinde kuralların daha sıkı denetim yapılması adına emniyet güçleri yoğun mesai harcıyor. Sokaklarda ve caddelerde dolaşarak vatandaşları uyarıp bazen araç ve yaya vatandaşlardan mesafe kuralı, maske kuralı gibi önemli kurallara uymadığı gözlenen kişiler için idari cezalar kesiliyor. Ayrıca Gaziantep Valisi Davut Gül Pazar ve caddelerde yerinde denetim yaparak uyarılarda bulundu.

Vali Davut Gül bugün yaptığı açıklamada bir günde 4.213.800 lira para cezası kesildiğini ifade ederek “Tehlike büyük, tedbir basit, maske tak, mesafeyi ayarla temizliği ihmal etme” notunu paylaştı. Kurallara uymayan 4 bin 682 kişi idari para cezası verildiğini ifade etti.

İŞİN OLSA