Türkiye bilindiği üzere yıllardır iç ve dış faaliyetlerine askeri operasyonları ile devam eden bir ülke olarak bilinmekte olup profesyonel orduya geçiş sürecinden dolayı da sıklıkla Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığına sık sık uzman jandarma alımı gerçekleştirmektedir.

Ancak uzman jandarma askeri personellerine verilen hakların oldukça az olduğu kamuoyuna sık sık konuşulmakta olup Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de de uzman jandarmaların haklarının artırılması konusunda görüşme yapıldı peki hangi başlıklara değinildi.

UZMAN JANDARMALARIN HAKLARI ARTIRILSIN

Türkiye'nin dört bir yanında devam eden operasyonların bel kemiklerinden bir tanesi olan ve tüm görevlere katılmak ile sorumlu olan uzman jandarmaların hakları konusunda TBMM'de İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter açıklamalar yaptı. Yönter uzman jandarma rütbesinden astsubay rütbesine geçiş yaşının 45'e yükseltilmesi ve subay ve astsubayların harp okulu ve MYO’lardaki eğitim sürelerinin fiili hizmetten sayıldığını uzman jandarmalar içinde bu durumun getirilmesi gerektiğini belirtti.

Bu hakların yanı sıra yine uzman jandarmaların kadroya alınması, uzman jandarmaların askeri ordu evlerinde kalabilmesine olanak sağlanması ve lojman çıkma olasılığının artırılması gibi konularda da uzman jandarmaların haklarının artırılması istenmektedir.