Uzman Erbaş Kanunda değişiklik teklifi geldi. TBMM'ye sunulan yeni bir teklife göre uzman erbaşlıktan Astsubaylığa geçiş için ifadelerde bir takım düzenlemeler yapılması istenilmekte. İzmir Milletvekili Murat BAKAN, geçtiğimiz gün TBMM'ye bir teklif sundu. Erbaşlardan Astsubaylığa geçiş için istenilen şartlarda bir ifadenin çıkartılması istenildi.

KANUNDA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ

3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunun astsubaylığa geçirilme başlığının Madde 15'te Uzman erbaşların astsubaylığa geçirilmesi ile ilgili usul, esas ve şartları belirtilmekte. Söz konusu değişiklik teklifi ile 15/a 5. Maddesinde belirtilen ahlaki kelimesinin şartlardan çıkartılması istenilmektedir. İzmir Milletvekili Murat BAKAN'ın kanun değişikliği teklifi Milli Savunma alt komisyonunca görüşülecek. Daha sonra kabul edilmesi halinde TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

İzmir Milletvekili Murat BAKAN, kanun değişikliği teklifinde yapmış olduğu ifadelerde kişilik yapısı farklılık gösterebileceğini ve ahlaki değerlerinde yazılı bir kanunu bulunamadığından atamalarda keyfiyet yapılmaması için somut veriler içermediği için bu maddenin ilgili kanundaki maddelerden çıkarılması gerektiği belirtildi.