Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce infaz koruma memuru alımı yapmaktadır. KHK kararlarının çıkması ile pek çok sektörde önemli değişiklikler yapılırken uzman erbaşların infaz koruma memuru olabilmesi için KHK ile önleri açıldı. Peki bu sistem nasıl olacak? Uzman erbaşlar nasıl infaz koruma memuru olabilecek? Yakın zamanda alım yapılacak mı? İşte detaylar.

2 Yıl Görev Yapmış Şartı Aranıyor

Adalet Bakanlığı 2 bin 154 memuru kendi bünyelerinde ihraç etti. Bu pozisyonların doldurulması için yakın zamanda alımın yapılması beklenmekte olup bu alımların uzman erbaşlar arasında yapılması beleniyor.

Buna göre alınacak olan uzman erbaşların görevlerini en az iki yıl boyunca yapmış olmaları ve 20 Ekim 2016 tarihinden önce kendi istekleri ile sözleşmeyi fesih etmiş olmaları gerekmektedir. Bu maddeleri sağlamayan adaylar Adalet Bakanlığı bünyesinde infaz koruma memuru olarak istihdam edemez.
Sözlü sınav tarihine kadar infaz koruma memuru olarak başvuracak olan uzman erbaşların 35 yaşını doldurmamış olması istenmektedir. 30 Haziran 2017 tarihine kadar duyurunun yapılıp mülakatların başlaması bekleniyor. 

Önümüzde ki haftalarda ya da aylarda bu konu hakkında tekrar bildirinin yayımlanması beklenmekte olup 20 Ekim 2016 tarihinden sonra sözleşmesini fesih eden uzman erbaşlar infaz koruma memuru olarak Adalet Bakanlığına mülakatlara girebilmek ve sınavlarda yer alabilmek için başvuru yapamaz.
Editör: TE Bilisim