Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen üzücü olayda Uzman Çavuş Mehmet Kızılca PKK'lı teröristler tarafından sıkıştırılmış ve yanında tabancası olmadığı için saldıraya karşılık verememiş ve olay yerinde şehit olmuştu. Bu durumun kamera kayıtlarına yansıması ve gündeme gelmesi üzerine hükümet derhal harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde uzman erbaş ve uzman çavuşlara beylik tabancasını verileceğine yönelik duyuru yapılmıştı ancak detaylar net olarak öğrenilememişti. Buna göre uzman erbaş ile uzman çavuş rütbeli askeri personellerin silah alması konusunda yönetmelikler değişiyor ve yakın zamanda yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'nın yayımlanması beklenmektedir. Peki neler değişecek, neler olacak.

SİLAH FİYATLARINDA İNDİRİM

Uzman erbaş ve uzman çavuşların silahları bundan sonra daha indirimli fiyat ile alması beklenmektedir. Tabi ne kadarlık bir indirim olacak bu konu hakkında henüz bilgi yok.

GÖREV SÜRESİNE BAKILMAYACAK

Bundan önce uzman erbaş ve uzman çavuş rütbeli askeri personellerin silah alabilmeleri için belirli bir görev yılını tamamlamış olması gerekmekteydi. Ancak bundan sonra uzman erbaş ile uzman çavuşların görev süresine bakılmayacak ve silah başvuruları kabul edilecek.

Görevli uzman erbaş, uzman çavuş personelleri silah alabildiği gibi yine emekli uzman çavuşlar da silah alabilecek. Bu konu hakkında da tolerans sağlanması bekleniyor.

GÖREV DIŞI SİLAH KULLANIMI

Uzman erbaş ve çavuşlar görevlerde beylik tabancası kullanabildiği gibi bundan sonra görev dışı yanlarında koruma maksadı ile ruhsatlı silahını taşıyabilecek ve çevirmelerde ya da aramalarda hiçbir problem ile karşılaşmayacak. 10 yık boyunca görev yapan uzman çavuşlar silahını devir etmek ya da teslim etmek zorunda da kalmayacak.

Editör: TE Bilisim