Ülkemizde bilindiği üzere asayiş ve güvenliğin sağlanabilmesi için Milli Savunma Bakanlığına bağlı kuvvet komutanlıkları ile İçişleri Bakanlığına bağlı kuvvet komutanlıkları her sene düzenli olarak uzman erbaş alımı ilanı yayımlamaktadır. Ancak 2020 yılına gireli 4 ay gibi bir süre olmasına rağmen halen alım yapılmadı. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

CORONA VİRÜSÜ SÜRECİ ETKİLEDİ

Corona virüsünün ülkemizde de görülmesinden sonra Sağlık Bakanlığı İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile gerekli görüşmelerini yaptı ve toplu olarak insanların bir arada durmaması gerektiğni bildirdi. Uzman erbaş gibi alım ilanlarında çok sayıda adayların sosyal mesafeyi koruyamayarak mülakatlara, ön sağlığa ve parkur testlerine gireceğinden dolayı insan sağlığını tehlikeye atmamak için alım ilanları ileri bir tarihe ertelendi.

BİRKAÇ AY ALIM OLMAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıklaması ile 31 şehre giriş ve çıkışlar yasaklandı. Yine bu illerin arasında kalan 5 ile de giriş ve çıkışlar yasaklanmış oldu. Uzman erbaş alımları genel olarak Ankara ilinde yapıldığından dolayı vatandaşlar Ankara'ya gelemeyecek olup sınavlara katılamayacaktır. Sağlık Bakanlığının onay vermesi ile şehir giriş ve çıkışların açılması, alınan tedbirlerin kaldırılması ve hayatın tekrar normale dönmesünden sonra Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının uzman çavuş alımı yapması beklenmekte olup bu sürecin birkaç ay daha sürmesi ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim