Ülkemizde bilindiği üzere toplam 200 bin civarlarında uzman çavuş bulunmaktadır. Uzman çavuşlara kadro, uzman çavuşların özlük hakları, uzman çavuşların emeklilik yaşı gibi durumlara yönelik bir süredir yenilikler yapılacağı hususunda bilgiler gelmekteydi. TBMM'de görüşülen ve kabul edilen konular yürürlüğe girmeye devam ederken uzman çavuşların emeklilik yaşı artırıldı. Emeklilik yaşı artırıldığı gibi yine askerlik ile ilgili 8 maddelik konu daha kabul edildi.

Emeklilik Yaşı 55 Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'da görevli olan uzman çavuşlar bilindiği üzere 52 yaşında emekli olmaktaydı. Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de yapılan görüşmeler neticesinde yeni bir karar varıldı ve uzman çavuşların emeklilik yaşı 55'e yükseltildi. Konu TSK uzman çavuşları olarak açıldı. Yani Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı uzman çavuşlarda bir düzenleme yok.

8 Madde Daha Kabul Edildi

Buna göre kiraya verilmiş ya da üçüncü şahıslara devir edilmiş kantinler hariç olmak üzere askeriyeye bağlı kantinlerin elektrik, su, yakacak harcamaları genel bütçeden harcanacak.

Dış kaynaktan doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığı için yapılan askeri alımlarda eğitim tamamlanmadan önce yapılan sağlık kontrollerinde ya da farklı durumlarda adayın istenilen özellikleri taşımaması halinde ilişiği kesilecek.

Dış kaynaktan yapılan askeri personellerin deneme süreleri bitimine kadar sağlık ya da diğer konulardan istenmeyen özelliği taşıması halinde ilişiği kesilecek.

Dış kaynaktan Hukuk Fakültesi mezunlarının hukuk subayı olarak alımları devam edecek olup bu kişilerin subay olma işlemleri tamamlandıktan sonra görev yaptıkları bölgede disiplin amiri pozisyonunda çalışması talep edildi.

Editör: TE Bilisim