Türkiye de hem üniversitelerin hem de ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesinden dolayı özellikle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim uzaktan devam edecek olup bu kapsamda dersler EBA Milli Eğitim online portalından ve TRT’nin açacağı ders kanalları üzerinden devam edecek olup bu konular ile ilgili olarak hem velilerin hem de öğrencilerin en çok merak ettiği unsurlar ve cevapları şu şekilde.

Öğretmenler Okula Gidecek Mi?

İlgili uzaktan eğitim tatili öğretmenleri de kapsamakta olup öğretmenler iki hafta okula gelmeyecek ve tatil yapacak.

EBA’ya Hangi Kanallardan Erişim Var?

EBA’Ya masaüstü ve dizüstü bilgisayar başta olmak üzere tablet ve cep telefonundan ulaşmak mümkün olmakla birlikteEBA’nın hem iOS hem de Android için mobil uygulamaları da bulunmaktadır.

İnterneti Olmayanlar Nasıl Ulaşacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından köy ve kasabalarda interneti bulunmayanlar için 44 0 632 nolu telefondan da 24 saat erişip bu konularla ilgili her türlü soru sorulabilmekte olup aynı zamanda hizmet veren kuruluşlarla anlaşarak 3 GB’lık ücretsiz internet erişimi sağlanacaktır.

Müfredat İçeriği EBA’da Mı Olacak?

Tüm sınıflara ait sene sonuna kadar içerik EBA’da yer almaktadır. Buna ek olarak okul öncesinden 12’nci sınıfa kadar 1600’den fazla ders ve 20 binin üzerinde etkileşimli içerik yer alıyor. Öğrencinin performansına göre akıllı algoritmalar yardımıyla çalışan bir içerik önerme sistemi bulunmakta olup ayrıca tüm öğrenciler için kişiselleştirilmiş bir öğrenme ortamı ve kişiye göre özelleşmiş bir ara yüz bulunmaktadır.

Öğretmenler ile İletişim Sağlanacak Mı?

İlgili EBA platformu üzerinden öğrenci, öğretmen ve veliler iletişim kurabilmekte olup öğretmenler EBA üzerinden bir öğrenciye ve sınıfa çalışma, konu ve benzeri materyalleri gönderebilmekte ve canlı sınıf oluşturabilmektedir.