Ünlü tarihçi Kadir Mısıroğlu hayata gözlerini yumdu!

Yazar ve Ünlü Tarihçi olan Kadir Mısıroğlu hayata gözlerini yumdu. Yazar, avukat, gazeteci ve son zamanlarda adından sıkça bahsedilen ve bir çok kimliği ile tanınan Kadir Mısıroğlu’nun vefat haberi ile hayatı hakkında pek çok bilgi merak eden okuyucular için detayları aktarıyoruz.

ÜNLÜ TARİHÇİ KADİR MISIROĞLU VEFAT ETTİ!

Bir süredir tedavisi Acıbadem hastanesinde devam eden ünlü tarihçi Mısıroğlu'nun akşam saatlerinde vefat ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadir Mısıroğlu’nun vefat haberi ile ilgili bir taziye mesajı yayımladı.

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

Kadir Mısıroğlı 1933 yılında Akçaabat'ta dünyaya geldi. Trabzonlu olan Mısıroğlu eğitimlerinden Akçaabat ilçesinde ilk ve orta öğretimi tamamladı ve Trabzon Lisesinden daha sonra 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Fakülte yıllarında tarihe meraklı bir kişiliği olmuştur. O yıllarda da gazetelerde yakın tarih ile ilgili çokça yazılar yayımlamıştır. 1961 yılında Aynur Aydın ile evlendi ve 3 çocuk babasıdır. şiir kitapları, romanları, tarih eserleri, dergileri ve ardından pek çok eser bıraktı. Ünlü tarihçi, yazar 5 Mayıs tarihinde hayata veda ederek sevenlerini üzdü.

İŞİN OLSA