Türkiye üzerinde bir çok üniversite eğitimini alan öğrenciler aynı zamanda devlet tarafından sağlanan imkanlarıda en iyi şekilde kullanamya ve bu sayede daha rahat bir yaşam geçirmeye çalışmaktadır. Öğrencilerin içerisinde bulunduğu maddi durumlara göre burs ya da kredi alarak öğrencilere destek olan hükümet birde sağlamış olduğu barınma ihtiyacıyla da bir çok öğrenciye yurt imkanı sağlamaktadır.  

Bu zamana kadar yapılan işlemlerde yurt başvuru sonuçları açıklandıktan sonra eğitim öğretim döneminin içerisinde alımlar başlanmaktadır. Öğrencilerde beklemiş oldukları sonuçları gördükten sonra alımlarının olduğu yurda giderek eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte kaç ay geçtiyse de yurt için istenilen parayı toplu olarak yatırmaktadır. Bu sene öğrencilerin böyle bir mağduriyet yaşamaması açısından KYK tarafından öğrencilerin okulları açılmadan mağduriyet yaşanmaması için erkenden alımların yapılması beklenmektedir. 

KYK TARAFINDAN TARİHLER BELLİ OLMADI

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından bu sene içerisinde de kredi ya da burs başvuruları daha erken zamandan alınacağı tahmin edise de şuan için herhangi bir gelişme olmamıştır. Resmi kurumlaran bu konuyla ilgili bir açıklama gelmediğinden dolayı öğrencilerde yaşanılan gelişmeleri merakla takip etmektedir. 

Editör: TE Bilisim