ÖSYM'nin açıklmaış olduğu sınav sonuçlarıyla birlikte öğrenicler kazandıkları okulları öğrenmiş oldu. Artık geriye kalan kazandıkları okullara başvuru tarihleri içerisinde kayıt yaptırmak kaldı. 3 senedir kullanılan elektronik kayıt sistemi ile kayıtlar internet ortamından da okulunuza gitmeden olabiliyor. Bu durum bir çok öğrenicinin avantajına olduğunndan ÖSYM tarafından kullanılmaktadır. Okullarını kazanan öğrenciler özel üniversitelere ve devlet üniversitelerine gitmeden e-Devlet üzerinden sistem bilgileriyle okul kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. 

ELEKTRONİK KAYIT İŞLEMİ NASIL OLUR ?

Öğrenciler uzak mesafelerden dolayı gidemedikleri okullarına internet ortamından da kayıt olabilecekler. Üniversite kayıtlarını öğrenciler e-Devlet sistemlerine girerek e-Kayıt bölümünden okullarına başvuru yapabilmektedilrler. Üniversiteye ilk girişleri olan öğrencilerin ellerinde daha önceden e-Devlet şifreleri bulunmuyor ise herhangi bir PTT şubelerine giderek e-Devlet şifrelerini isteyebilirler. 

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra e-Kayıt sistemini arama motorundan bularak kayıt yapabileceğiniz okullar karşınıza gelecektir. Karşınıza gelen okullardan kazandığınız okulu seçerek sizden istenilen bilgileri doldurarak yeni eğitim öğretim hayatınıza başlayabileceksiniz. 

Üniversite e-Kayıt işlemleri için TIKLAYIN.