Eğitimlerine ara vermek zorunda kalan ve devam edemeyen öğrencilere müjdeli haber geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun teklifine göre yükseköğrenim kanununda bazı değişiklik yapılması için teklifi yapıldı. Kanun değişikliğinin ardından okulu bırakmak zorunda kalan öğrenciler tekrar kaldıkları eğitim öğretim döneminden itibaren okumaya başlayabilecekler.

KANUN TEKLİFİ SUNULDU;

Milletvekilleri Özgür Özel, Engin Altan ve Engin Özkoç'un sunduğu kanun teklifinde gerekçesinde; eğitim hakkının her insanın sahip olduğu haklardan bir tanesi olduğu ifade edildi. Kız ve erkek ayrımı yapılmadan eğitim hakkının temel bir insan hakkı olarak kabul görmekte olduğu ifade edildi. Anayasa, uluslar arası sözleşme ve tüm mevzuatta açık bir şekilde düzenlendiği ifade edildi.

7 MİLYON ÖĞRENCİ ÖĞRENİMİNE DEVAM EDİYOR;

Eğitimlerini ekonomik sebepler, ve okulda yaşanan disiplin ile uzaklaştırma gibi nedenlerle ara vermek zorunda kalan çok sayıda öğrenci bulunuyor. 7 milyon öğrenci halen 2018 ve 2019 eğitim öğretim döneminde eğitimlerine devam ediyor. Bunların bir kısmı açık öğretim yolu ile öğrenim görmekteler. Eğitimlerine ara vermek zorunda kalan ve devam edemeyen öğrenciler için verilen kanun teklifinin detaylarını aktarmaya devam edeceğiz.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Diğer yandan yükseköğrenimlerinde geri ödemeli KYK (kredi yurtlar kurumu) kredisi kullanan öğrencilerin gözü kulağı TBMM’den gelecek kredi borçlarının silinmesi ile ilgil haberde. 5 ocak tarihinde TBMM’de gündeme gelecek konulardan bir tanesi de KYK borç silinmesi olabilir. Bu konudaki gelişmeleri de aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA