Ülkemizde oluşum bakımından üçüncü ve dördüncü zaman dilimlerinde gerçekleşmiş genç bir ülkedir. Genç ülke olması dolayısı ile fay hatlarının yoğun olduğu belirtilmekte olup her sene yüzlerce deprem meydana gelmekte ve bu depremlerin birkaç tanesi maalesef vefat haberleri ile gün yüzüne çıkmaktadır. Buna göre deprem uzmanları Türkiye'de 7.8 büyüklüğünde deprem bekliyor. Peki bu deprem ne zaman olacak, depremden hangi bölgeler etkilenecek? İşte bu bilgilerin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Nerelerde Kaç Büyüklüğünde Deprem Olacak?

Deprem uzmanı ilgili konuda hususunda bu depremin Gemlik'te beklendiğini söyledi. Ardından sırası ile Kocaeli şehrinde 7.4 ve İstanbul'da ise 7.2 büyüklüğünde depremlerin olabileceği uyarısı verildi. Buna göre en son 6.6 büyüklüğünde İzmir'de büyük bir deprem oldu ve büyük facialar yaşandı. 7.4, 7.8 gibi depremler 6.6'lık depremin kat ve kat daha fazla yıkım etkisine sahip. Bu sebepten dolayı vatandaşların depreme hazırlıklı olması, depreme dayanıklı yerlerde oturmayı tercih etmesi gerekiyor.

Hangi Tarihte Olacak?

Türkiye'de her sene yüzlerce, binlerce deprem oluyor. Genç bir ülke olması dolayısı ile bu depremler her sene devam edecek. Ancak yıkım etkisi büyük 7.8 büyüklüğünde olası bir depremin 2030 tarihinden sonra meydana gelmesi bekleniyor. Ancak 2020 ile depremler 6.6 büyüklüğüne kadar ulaştı ve giderek deprem sıklıkları artıyor. 2021 yılında daha büyük depremlerde olabilir. Özellikle Marmara da 130 yıldır fay kırılmadı ve enerjisi saklanmaya devam ediyor. Kırılması sonucunda çok büyük facia durumları yaşanabilir.

Editör: TE Bilisim