Ülkemiz de yapılan yatırımlar ile istihdam oranları giderek artırılmaya çalışılmaktadır. Özellikle İstanbul'a yapımı devam eden üçüncü havalimanının sona ermesi ve tam anlamı ile faaliyete geçmesi ile binlerce kişinin burada çalışacağı belirtilmekteydi konu hakkında bakan müjdeli haber verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama ile İstanbul'a yapımı devam eden üçüncü havalimanının sona ermesi ile 100 bin kişiye istihdam sağlanacağını duyurdu. Peki aşamalı olarak personel alımları nasıl olacak. Detaylar belli mi?

PERSONEL ALIMLARI BAŞLADI MI

Şu anda yapımı devam eden üçüncü havalimanın da inşaat işi için binlerce personel çalışmaktadır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın açıklamasına göre 2018 yılında açılışın birinci fazının gerçekleştirileceği belirtildi. Tam kapasite ile havalimanının ve çevre projelerinin faaliyete geçmesi ile 100 bin kişiye istihdam sağlanacağını duyurdu.

TAM KAPASİTE İLE 225 BİN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan havalimanının 2025 yılına kadar tam kapasiteye geçmesi ile yılda 225 bin kişilik istihdamın sağlanacağını duyurdu. Şu anda havaliamınının yapımı devam etmekte olup ilk fazının 2018 yılında açılması beklenmektedir. 100 bin kişiye istihdamın sağlanması için ilk personel alımlarının önümüde ki sene içerisinde başlaması beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim