2020 ve 2021 eğitim öğretim döneminde koronavirüs önlemleri kapsamında eğitim ve öğretim dönemi yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde başlatıldı. Geçtiğimiz haftalarda ilkokul 1. Sınıflar ile anaokulu öğrencileri uyum eğitimleri kapsamında haftada iki gün olmak şeklinde eğitimlerini tamamladılar.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda 12 Ekim 2020 tarihinden itibaren yeni bir dönem resmen başlıyor. Okul öncesi eğitim gören öğrenciler haftanın 5 günü normal eğitimlerine başlayacaklar. Diğer sınıflardan yüz yüze eğitim haftanın iki günü şeklinde devam edecek. Bunun yanında TRT kanallarından  Eba ilkokul, Eba ortaokul ve Eba lise televizyon programları devam edecek. Koronavirüs salgını vaka sayılarına bağlı olarak ara sınıfların okullardaki eğitimler önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak.

ÜCRETSİZ TABLET VE BİLGİSAYAR DAĞITIMI;

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 500.000 ücretsiz tablet dağıtımının başlayacağını açıkladı. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı ve okul yöneticilerinin koordinesinde öncelik ihtiyaç sahibi hanelerde olmak üzere tablet dağıtımları başlayacak. Bu tabletlerin yararlanmak isteyenlerin herhangi bir başvuru yapmaları istenilmiyor. Ayrıca TV8 ekranlarında yayınlanan dizüstü bilgisayar kampanyaları da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılacak.

10 EKİMDE 8 SAAT ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA;

İstanbul ilinde eğitim öğretim döneminin yüz yüze başlamasına yönelik olarak trafik yoğunluğunu önleme kapsamında yeni bir karar alındı ve pazartesi günü haftanın ilk günü toplu taşıma 8 saat boyunca ücretsiz olacak. 8 sınıflar ile 12 sınıfların eğitimlerini nedeniyle İstanbul'da sabah 6:00 ile öğleden sonra 14:00 aralığında ücretsiz olacak. Vatandaşlar istanbulkart okutularak seyahat edilebilecek.

Editör: TE Bilisim