Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eczanelerde ve marketlerde maske satışının yasaklandığını duyurmasının ardından gözler PTT aracılığı ile gönderilecek ücretsiz maskelere çevrildi. Geçtiğimiz gün İstanbul Eczacılar odası Başkanlığından bir açıklama yapıldı ve her eczacının 10 kutu ve 500 adet olmak üzere stoku bulunacağı ifade edilerek, vatandaşlara Sağlık Bakanlığından gelecek SMS sonrası başvuru yapmalarının ardından eczane ücretsiz maske dağıtımına başlanacağı ifade edildi.

AÇIKLAMALAR?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında; "Maske dağıtımı uygulaması sadece İstanbul'da yapılmayacak. Bu karar tüm Türkiye'yi kapsayan bir karardır ve 81 ilde (Ankara, İzmir, Bursa) maskeler eczaneler vasıtasıyla paylaşılacak." denildi. Gözler vatandaşlar gelecek olan Sms’lere çevrildi. Çünkü açıklamalarda cep telefonlarına gelecek kod ile birlikte başvuru yapılması gerekmektedir.

İstanbul'da Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu bir radyo programına katıldı. Sağlık Bakanlığının dağıtımları başlattığını ve yüzde 50'sinde şuanda maske hazır hale geldiğini. Bu günden itibaren tüm eczanelerde dağıtımlara başlanacağı müjdesi verildi.

ANKARA'da ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sarıalioğlu açıklamasında akıllardaki tüm sorulara cevap verdi. Ankara'da maske dağıtımı ne zaman başalayacak? Buna göre; Yarın (12 Nisan 2020) tarihinde Ankara'da dağıtımların başlanacağını ifade etti. Kimlere dağıtılacak? Vatandaşların 20 yaş ile 65 yaş aralığında bulunanlara dağıtım olacak. Vatandaşlar nereden alabilecekler. Eczaneye nasıl başvuru yapılacak? T.C. Kimlik numarası ile Sağlık Bakanlığının gönderdiği SMS ile en yakın bir eczaneye başvuru yapmaları yeterli olacak. Ne kadar maske verilecek. 10 gün için 5 adet bedelsiz olarak teslim edilecek. Vatandaşların mutlaka SMS'i beklemeleri ve daha sonra teslim almaya gitmeleri gerekli olacak.