Uzaktan eğitim ile birlikte okullarda uzaktan eğitim gören öğrencilerin ihtiyaç kalemlerinden ilk sırada dizüstü bilgisayar, tablet, internet yer aldı. Bu kapsamda, Pek çok hanede uzaktan eğitim için ilkokul, ortaokul ve lise okullarında okuyan birden fazla kişi için eğitimlerin nasıl yapılacağı konusunda Eba destek merkezleri faaliyete geçirildi. Öğrenciler Türkiye genelinde 10 bin civarındaki destek merkezlerinde eğitim görebilecekler. 

ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR KAMPANYALARI;

21 Eylül 2020 tarihinden beridir başlatılan dizüstü bilgisayar, askıda tablet,  hediye bilgisayar kampanyaları arasında TV8 ekranlarında yayımlanan Acun Ilıcalı'nın sunduğu program ile rekor düzeyde bağış toplantı. Burada gerçekleşen bağışların öğrencilere nasıl ulaştıracağı konusunda Acun Ilıcalı bir açıklama yaptı. Bilgisayarın ortalama 3 Bin Tl olduğunu aktardı. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte dağıtımların gerçekleştirileceği ifade edildi. Eğitimlerde daha başarılı olan kişilerin daha çok öncelikli olacağı ifade edildi. 

HEDİYE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR VE TABLETLER NASIL DAĞITILACAK?

Türk Kızılayı bağışlarını halen almaya devam ediyor.  Bağış yapmak isteyenler SMS ile 10 tl bağış yapıp ihtiyaç sahiplerine bilgisayar verilmesinde destek sunabilecekler. Belediyeler askıda tablet uygulamalarında bağışçıların internet üzerinden yapacağı ödemeler sonrasında, ihtiyaç sahiplerinin baz başvuru şartlarına sahip olmaları gerekmektedir. Bu şartlardan bir tanesi ikamet şartlarına sahip olmak gerekmektedir. İhtiyaç sahipleri dağıtımların nasıl olacağı konusunda şefaf olarak kamu oyuna paylaşımlarda bulunmalarını istemekteler. 

Editör: TE Bilisim