Düşük ücretli maske satışı yeniden gündeme geldi!

65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağına bir esneme getirilecek. Günlük 3 saat sokağa çıkma izni ile birlikte diğer bir konu ise Eczanelerden ücretsiz maske kodu gelmeyen vatandaşların çok olması ve dağıtımda yaşanan aksaklıklar nedeniyle ücretli maske satışına izin verilmesi yeniden gündeme geldi.

65 YAŞ ÜSTÜNE 3 SAAT SOKAĞA ÇIKMA İZİNİ;

Koronavirüs ile mücadele kapsamında MYK'da görüşülen konular arasında 13 Mart 2020 tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağındaki 65 yaş üstü vatandaşlara 3 saat sosyal mesafe kurallarına uygun olarak dışarıya çıkışına izin verilmesi oldu. Diğer yandan ücretsiz maske dağıtılmayan vatandaşlar yoğun bir şikâyeti nedeniyle konu yeniden gündeme geldi.

DÜŞÜK ÜCRETLİ MASKE SATIŞI;

Şikayetler üzerine Adalet ve Kalkınma Partisinde MYK'da gündeme gelen konular arasında yer alan düşük ücretle maske satışı izini verilmesinin ardından eczanelerde fiyat artışı olmadan daha makul fiyatlarla maske erişimi olacak.

Ayrıca ücretli maske satışına izin verilmesinin ardından PTT ve Eczanelerde dağıtılan ücretsiz maske dağıtımının da devam edilmesi bekleniyor.

KORONAVİRÜS’E RAMAZAN  ÖNLEMLERİ;

Ramazan boyunca iftarlarda kalabalıkların oluşmaması için valiliklere genelge gönderildi. Kalabalık caddeler ve meydanlar trafiğe kapatılacak.