Pandemi olarak ilan edilen salgın sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitime başaldı. Yüz yüze eğitimleri 21 Eylül 2020 tarihinde ilkokul 1. sınıflarda ve anaokulunda başlayacak. Uzaktan eğitimde bilgisayarı olmayan tableti olmayan öğrencilere destek yine Acun Ilıcalı'dan geldi. TV8 ekranlarında yayımlanan haydi şimdi programında dizüstü bilgisayar dağıtımları yapabilmek için para yardımları yapıldı. tv8 dizüstü bilgisayar yardımı başvurusu nasıl yapılır?

TV8 ACUN ILICALI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR KAMPANYASI! HAYDİ ŞİMDİ!

ilköğretim, ortaöğretim ve lise ihtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitime Milli Eğitim Bakanlığı Eba Destek merkezlerinden eğitimlere bağlanabilecekler. Bunun yanı sıra evde eğitime devam eden kişi sayısının fazla olduğu ailelerde aynı anda bilgisayardan eğitim almaları gerekli olacağından bu konuda bir destekte Acun Ilıcalı'dan geldi.

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR BAĞIŞI NASIL YAPILACAK?

100 bin tl ve üzeri bağış yapmak için tv8 telefon numaralarından bağlantı kurabilirsiniz.

Kızılay.org adresi üzerinden kredi kartı ile Türk Kızılay mobil üzerinden Türk kızılay çağrı merkezinden bağış yapılabilecek.

EĞİTİM yaz 2868'e göndererek 10 Tl bağış yapabilirsiniz.

Yardım başvurusu yapmak için iki farklı yöntem bulunuyor. 100 bin tl üzeri yardım yapmak isteyen hayırseverler TV8 canlı yayınına bağlanabilecekler.  0212 987 30 71 telefon numarasından canlı yayına bağlanabilecekler.

Yurt dışındaki vatandaşlar için açıklanan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecekler.

https://www.kizilay.org.tr/Bagis/BagisYap/192/uzaktan-egitime-yakin-destek

İHTİYAÇ SAHİPLERİ BİLGİSAYAR NASIL ALABİLECEK?

TV8 ekranlarında açıklanan yardım kampanyasından toplanan nakit paralar ile bağışların nasıl yapılacağı henüz açıklanmadı. Diğer yardım kampanyalarına da başvuru yapmak için Haluk Levent'in Başkanlığını yaptığı AHBAP 100 bilgisayar dağıtımı yapıyor.