Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneğinin düzenlemiş olduğu fuara katılan TUSAŞ Genel Müdürü, kendi bünyelerine mühendis alımlarıyla ilgili açıklamlarda bulundu. Yaptığı açıklamanın devamın da kurum olarak bir çok proje üstünde çalıştıklarını Türkiye'nin gelişmesi için bir çok projenin hayata geçirileceğini aktaran Temel Kotik, en büyük projelerinin ise Türkiye'de proje bittiği zaman 10 bin yetişmiş uçak yapabilen mühendislerin çıkacağını bu yolda ilerleyen projelerinin en büyük proje olduğunu açıkaldı.

Bu proje üstünde çalışmalar devam ederken önümüzdeki sene içerisinde de bir çok mühendisin krurum bünyesine katılacağını açıklayarak, mühendis seçimleri sırasında not ortalaması 4 üzerinden 3 olan öğrencilere öncelik tanınacağını açıklayan Genel Müdür Temel Kotik, ellerindeki projeler bitttiğinde 3 bin mühendis yolcu uçağı projesine geçerek kurum içerisinde mühendis açığının yaşanacağını belirtti.

STAJ YAPAN ÖĞRENCİLERDEN YARISI İŞE ALINDI

TUSAŞ bünyesinde staj olarak görev yapan öğrencilerden 500 kişiden neredeyse yarısını işe alındığını açıklayan Temel Kotil, staj öğrencilerimiz için de Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan 50 kişilik bir kontejan talep ettiklerini de açıkladı. Her sene bin kişiye yakın stajer çalıştırdıklarını belirtirken yapmış olduğumu projelerde belli bir mühendis sayısına çıkılması gerektiğini açıkladı.

Geçen senelerde 450 kişi aldıklarını açıklayan Kotil bu sene bu sayı 750 mühendise çıktı, önümüzde ki sene ise bu sayıyı bin kişi civarında yapmak istiyoruz, açıklamasında bulundu.