Corona virüsü 100'den fazla ülkede görüldükten sonra Türkiye'de de görülmeye başladı. Ülkemizde bir çok vatandaş corona virüsü için şimdiden önlemlerini almaya başlarken virüsün Türkiye'ye nasıl geldiği, hangi tarihlerde ne şekilde yayıldığı detaylı bir şekilde açıklandı.

İlk Vaka: 11 Mart (1 Kişi Avrupadan Geldi)

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da ilk vakanın 11 Mart tarihinde ortaya çıktığı belirtildi. İlgili kişinin Avrupa'dan Türkiye'ye geldiği belirtildi. Net olarak ülke söylenmedi ancak İtalya ya da Fransa üzerinde duruluyor:

İkinci Vaka: 13 Mart (İlk Kişinin Çevresi)

Sağlık Bakanlığı ikinci vakayı 13 Mart tarihinde açıkladı ve corona virüsü tespit edilen kişi sayısının 5 olduğunu vurguladı. Avrupa'dan Türkiye'ye gelen 1 kişi çevresindeki 4 kişiye daha virüsü bulaştırdı ve ülkedeki corona virüsü olan kişi sayısı 5'e yükseldi.

Üçüncü Vaka: 14 Mart (Umreden Geldi)

Üçüncü vaka Sağlık Bakanlığınca 14 Mart tarihinde açıklandı. Umreden Türkiye'ye gelen bir kişinin corona virüslü olduğu tespit edildi. Türkiye'de corona virüsü olan kişi sayısı 6'ya yükseldi.

Dördüncü Vaka: 15 Mart (ABD ve AB'den Geldiler)

Dördüncü ve en büyük vaka ise 15 Mart tarihinde oldu. Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği ülkeleriende ülkemize 12 farklı kişi geldi ve bu kişilerin corona virüslü olduğu öğrenildi. Bu kişiler ile birlikte Türkiye'deki toplam corona virüslü kişi sayısı 18'e yükseldi. Şu anda sayı 18 olarak biliniyor ve ilerleyen günlerde artar mı yoksa sabit mi kalır net olarak bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim