Türkiye bilindiği üzere net bir deprem ülkesidir. Neredeyse fay hattının hafifte olsa geçmediği şehir bulunmayan Türkiye'de son depremler kayıtlarına bakıldığında her gün farklı noktalarda büyüklüğü az ya da çok bir çok depremin olduğu görülürken Prof. Dr. Ahmet Ercan önemli bir açıklama yaptı ve Türkiye'de 7.8 şiddetinde depremin beklendiğini vurguladı. Peki 7.8 büyüklüğünde deprem ne zaman olacak? İllere göre, yine tarihlere göre de bilgiler verildi.

İllere Göre Deprem Bilgisi Verildi

Prof. Dr. Ahmet Ercan tarafından yapılan resmi açıklama da Türkiye'de en şiddetli depremin 7.8 olabileceğinin düşünüldüğü belirtilirken bu depremin Gemlik'te beklendiğini söyledi. Ardından sırası ile Kocaeli şehrinde 7.4 ve İstanbul'da ise 7.2 büyüklüğünde depremlerin olabileceği uyarısı verildi. Depremlerin büyüklükleri oldukça yüksek olup yıkım gücü de çok şiddetlidir. Öyle ki İzmir'de meydana gelen depremde Türkiye büyüklüğü 6.6 olarak belirtmişti. Ancak Google Avrupa'ya resmi sitesi aracılığı ile depremi 7.0 olarak geçti. Yani Türkiye için 7.8, 7.4, 7.2 gibi deprem büyüklükleri oldukça büyük rakamlar olarak görülüyor.

Tarihte Verildi

Prof. Dr. Ahmet Ercan tarafından yapılan depreme ilişkin açıklamalarda bu en büyük depremlerin 2045 yılında olmasının tahmin edildiğini söylerken tarihte artı eksi 5 ile 10 yıl arasında değişimlerin olabileceği vurgulandı. Yani büyük depremler 2035 yılında da meydana gelebileceği gibi bu tahminler şu an ki hesaplamalar için geçerlidir. Yani yer kabuğunda ki levha hareketleri sonucu oluşan tektonik depremlerin daha önce olması da beklenebilir.