Resmi Gazete’ de yayımlanan kararname Türkiye Uzay Ajansı’nın yüzünü güldürdü. Cumhurbaşkanlığı onayından geçen kararnamede Türkiye Uzay Ajansı istihdam ve maaşında değişiklik yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı onayından geçerek 52 nolu Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Recep Tayip Erdoğan imzasıyla Türkiye Uzay Ajansı usul ve esaslarda bazı yeni gelişmeler belirlemiştir. Türkiye Uzay Ajansı’nın istihdam sağlanan alanlarda usul ve esaslara yönelik istihdam düzenlemesi Türkiye Uzay Ajansı yönetmeliği tarafından gerçekleşecektir.

Yetkili ve görev istihdamına yapılan düzenlemede uzman istihdamı üzerinde yapılan çalışma sonrasında Türkiye Uzay Ajansı, yeni uzay teknolojileri uzman ve yeni uzay teknolojileri uzaman yardımcısını bünyesine katmak için hazırlanıyor.

Yeni uzman teknolojileri uzmanı ve yardımcı alımı için sosyal hak, yardım ve mali özlük hakları gibi hakları yapılan istihdamda denkliği sağlıyor. Hakların getirisi olarak adalet uzmanları ve adalet uzman yardımcıları ile eşit seviyede olacaklar. Bu eşitlik uzman teknoloji uzman ve yardımcı istihdamında maaş ödemesi 5 bin ile 6 bin TL arasında bir ödeme yapılacak.

Türkiye Uzay Ajansı’nda oluşan yeni ekip ile bünyesinde 123 personeli bulunduracak. İhdası gerçekleşen ekip için memur atamalarında herhangi bir atama sınırı olmaksızın Türkiye Uzay Ajansı tarafından doğrudan ya da açıktan atama yapılacak.

Türkiye Uzay Ajansı Kararnamesi Üzerine Alınacak Kadro Unvanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Uzay Ajansı için istihdam sağlayacak kadro ve kişi sayısı şu şekildedir;

1 Başkan, 2 Başkan Yardımcısı, 1 Hukuk Müşaviri, 6 Daire başkanı, 4 Başkanlık, 20 Uzay Teknolojileri Uzamanı, 10 Uzay Teknolojileri Uzay Teknolojileri, 12 Şube Müdürü, 1 İç Denetçi, 3 Avukat, 20 Mühendis, 6 Fizikçi, 6 Matematik, 12 Astronom, 3 Grafiker, 10 Memur, 6 Sekreter alımı yapılacak

Editör: TE Bilisim