Ülkemiz gelişmekte olan ülkeler arasında en ön sıralarda bulunmakta olup her geçen sene nüfusu da bir hayli artmaktadır. Bilindiği üzere pek çok Avrupa ülkesinde genç nüfus giderek azaltmakta ve işçi sıkıntıları çekilmeye başlamakta iken Türkiye'de durum tam tersidir.

Ülkemizde nüfus artışı belirli oranlar ile her sene düzenli olarak devam ediyor. Buna göre Türkiye'nin yeni nüfusu da açıklandı. Peki Türkiye'nin nüfusu kaç? Türkiye 2018 yılı nüfusu nedir? Yayımlanan veriler ile Türkiye'nin nüfusu açıklandı. İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

TÜRKİYE'NİN NÜFUSU AÇIKLANDI!

Yayımlanan rapora göre Türkiye'nin yeni nüfusu 80 milyon 810 bin 525 kişi olarak açıklandı. Yani Türkiye'nin nüfusu geçtiğimiz seneye göre yüzde 12,40 (995 bin 654) kişi daha arttı. Türkiye'nin 2016 yılında nüfusu bir önceki yıla göre yüzde 13,5 yükselirken bu sene bir önceki yılar göre yüzde 12,40 arttı.

Yani illere göre ülkemizin nüfus artış oranı azda olsa azalıyor fakat halen bir milyona yakın her sene nüfus artışı söz konusudur. Yapılan yorumlara göre Türkiye'nin çok uzun seneler boyunca nüfus artışına halen devam edeceği tamin edilmektedir. Bundan onlarca sene sonrasında ancak Türkiye'nin nüfus artışı yerine azalışının olacağı ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim