Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan bayan polis memurları kılık kıyafet yönetmeliğinden dolayı görevlerine başları açık olarak gitmekteydi. Özel geçit törenlerinde ise bayan polis memurlarına diz kapağını örtecek şekilde etek giymesi uygun görülmekteydi. Eski yönetmeliğe göre bu tür geçitler için bayan polis memurlarının içine siyah çorap giymesi uygun bulundu. Başörtüsünün gelip gelmeyeceği soruları devam ederken son dakika açıklaması geldi ve Emniyet Genel Müdürlüğünün kılık kıyafet uygulamasında değişiklik yapıldı.

Başörtüsü Takmak Serbest Hale Getirildi

Onaylanan görüşmeler sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan bayan polis memurları bundan sonra ki çalışma saatlerinde başörtüsü kullanabilecek. Fakat her türlü başörtüsü kullanımına yönetmelik izin vermiyor. Bilindiği gibi kamu memurları renkli ve desenli başörtüsü kullanabiliyor ancak polis memurlarında bu durum yasak.

Başörtüsü kullanmak isteyen bayan polis memurları kılık kıyafetlerine uygun koyu ya da siyah tek renkli başörtüsü kullanabilir. Ayrıca bu başörtüsünün yüzünü hiç bir şekilde kapatmaması gerekmektedir. Aksi halde bu giyim kılık kıyafet yönetmeliğine uymamaktadır.



Türkiye'nin ilk Başörtülü Polis Memuru

İlgili yasanın yürürlüğe girmesi ile emniyet binalarında çalışan bayan polislerin başörtüsü taktığı görüldü. Yine bir ilk ise 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde yaşandı. Basın mensuplarının da katıldığı törende alınan görüntüler de Türkiye'nin resmi törenlerinde ilk başörtüsü takan polis memuru kameralara yansıdı. Bundan sonra ki süreçte kapalı bayanlarda polis memuru olmak isteyeceği gibi kapanmak isteyenler bayan polis memurları da istediği gibi kapanabilecek.