Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna duyurulan Türkiye Kart'a vatandaşlar geniş olumlu tepki gösterdi. Peki Türkiye kart nedir? Türkiye kart nerelerde kullanılacak? Bu soruların yanıtlarını sizlerle paylaşıyoruz.

TÜRKİYE KART NEDİR?

Türkiye kart vatandaşlar için verilecek olan bir kart olarak bilinmekte olup bu kart sayesinde günlük olarak pek çok yerde çekimler yapabileceğiniz. Örneğin markette farklı bir kart, ATM'de farklı bir kart, metro'da farklı bir kart, otobüste farklı bir kart kullanmaktayız. Şu an dünyanın 3 - 4 ülkesinde insanlar bir kart ile tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. İşte Türkiye'ye de yakında bu sistem gelecek. Peki Türkiye kart nerelerde kullanılacak?

TÜRKİYE KART NERELERDE KULLANILACAK?

Türkiye karta şimdiden vatandaşlar çok olumlu rağbet gösteriyor. Peki Türkiye kart nerelerde kullanılacak? Buna göre kartın ATM'lerde, pos makinelerinde, e-ticaret alışverişlerinde, otobüslerde hatta yaygınlaşırsa taksilerde dahi kullanabilir olması bekleniyor. Sistemin ilerleyen dönemlerde geliştirilmesi ile Türkiye'nin her bir yanında tüm alışveriş ve harcamalarda vatandaşlar sahip olacakları Türkiye kart ile ödemelerini gerçekleştirebilecektir.

TÜRKİYE KART NERELERDE SATILACAK?

Peki Türkiye kart nerelerde satılacak? Eğer kartlar kişiye özel isim soy isimli oluşturulan bir sistem ile yapılacaksa sadece PTT şubelerinde satılacak ancak sonradan isimsiz olarakta bu kartların satılması gündeme gelirse Türkiye geneli yaygın ağı bulunan marketlere dahi Türkiye kartın gelebileceği bekleniyor tabi bu durumun gerçekleşme olasılığı oldukça düşüktür.

Editör: TE Bilisim