Türkiye İstatistik Kurumu geçmiş aylara göre pek çok konuda araştırma yapmakta ve elde ettiği rakamları kamuoyuna ilan etmektedir. Söz konusu verilerden herkes faydalanmaktadır. Yeni yapılan duyuru ile Türkiye İstatistik Kurumu Temmuz ayına ait işsizlik oranını rakamsal olarak açıkladı. Peki ülkemizde Temmuz ayında işsizlik oranı nedir? Rakamsal olarak ülkemizde kaç işsiz var? İşte tüm detaylar ve Türkiye İstatistik Kurumunun yayımladığı veriler.

İşsizlik Oranı Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayında işsizlik oranını 10,2 olarak açıklamıştı. Temmuz ayında söz konusu işsizlik oranı 10,7 arttı. Yani bir aylık süreçte işsizlik 0,5 puan yükselmiş oldu. Ancak bu yükselmenin iş bulamadan dolayı değil tatil sezonunun başlaması, kaçak (sigortasız çalışmalar) ve gençlerin çalışma yerine tatil yapma isteği nedeninden dolayı işe girmemesinden dolayı kaynaklandığı sosyal medya da konuşulan konular arasında yer alıyor.

3 Milyon 324 Bin Kişi İşsiz

Türkiye İstatistik Kurumunun yayımladığı işsizlik rakamlarına göre Temmuz ayında ülkemizde ki işsiz kişi sayısı 3 milyon 324 bine yükseldi.

Yevmiyeli Çalışan Sayısı Arttı

Son zamanlarda pek çok şirket yevmiyeli işçi çalıştırmaya başladı. Emekli olanlar, işsizler ve öğrencilerin tercih ettiği bu iş türü giderek popüler olmaya devam etmekte olup Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre 18 milyon 500 bine yakın kişi ülkemizde yevmiyeli olarak çalışıyor.