Çin'den yayılan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs şimdide mutasyon geçirmeye başladı. Binlerce kez mutasyon geçiren virüsün şuan için sadece üç türüne önem veriliyor. Türkiye'de yapılan tetkitler sonucunda üç mutasyonlu virüs çeşidinin de görüldüğü öğrenildi. Peki mutasyonlu virüs nedir, etkileri nelerdir, Türkiye'de kaç kişi de görüldü? İşte aklınıza gelen bu soruları yanıtlıyoruz.

Türkiye'de Kaç Kişide Var?

İngiltere'de görülen mutasyonlu virüsten Türkiye'de 196 kişiye bulaştığı, Güney Afrika'da görülen mutasyonlu virüsten Türkiye'de 2 kişide olduğu ve Brezilya'da görülen mutasyonlu virüsün Türkiye'de 1 kişide olduğu öğrenildi.

Mutasyonlu Virüs Etkileri Nedir?

Mutasyonlu virüsün daha şiddetli mi geçirtiyor, vefat oranları daha mı fazla araştırmaları henüz sürüyor. Ancak İngiltere virüsüne yönelik Avrupa ülkelerinin tetkiklerine bakıldığında öksürme oranlarının çok daha fazla arttığı belirtiliyor. Vatandaşın öksürme oranı arttığından dolayı virüsün yayılma ve bulaş oranı da kat ve kat arttı.

Nasıl Önlem Alınmalıdır?

Mutasyonlu virüs için yine maske, mesafe ve temizlik kuralları önlem olarak alınmalıdır. Değişen tek şey virüsün RNA dizilimlerinde ki farklılaşmadan kaynaklanmaktadır. Yani virüs aslında yine aynı sadece genomu değiştiği için artık yeni bir virüs gibi gözüküyor. Ancak bulaş oranları çok yükseldiği, hastaları çok daha fazla öksürttüğü için şu günlerde çift maske önlemleri alınıyor.