Pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgının Türkiye genelindeki vaka dağılımında hangi ilde daha fazla ve riski yüksek olan iller hangileri? Bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir değerlendirme yaptı. İstanbul ili Mart ayında vaka sayılarının en fazla olduğu il olarak açıklanmıştı. Son aylarda Ankara ili İstanbul'un 2 katı vaka artışı yaşandı. Türkiye genelinde en fazla vaka artışı Başkent Ankara'da bulunuyor. 

YÜKSEK RİSKLİ İLLER BELLİ OLDU!

Risk diğer illere nazaran daha fazla olan illerde birinci sırada Ankara bulunuyor. Konya, Bursa Erzurum, Sivas, Kayseri, İzmir illeri de en fazla vaka sayısına sahip durumda. Bakan Koca Trakya ve Ege bölgesi için açıklamaları bu bölgede yaşayanları rahatlattı. Ciddi artışların bu bölgede olmadığını aktardı. Bölge bazında Daha çok Güneydoğu Anadolu ile Orta Anadolu Bölgesinde artışların yoğunlaştığı aktarıldı. 

AĞIR HASTA SAYISI ARTTI;

3 Eylül 2020 tarihli koronaivrüs covid-19 virüsü nedeniyle 1017 ağır hasta bulunuyor. Bakan Koca virüs'ün gücünü kaybetmediğini ağır hastalarının sayısının azaltılması gerektiğini aktardı. Test sayısında da son zamanlarda artış var. 107 bin test yapılırken bu testlerden 1596 vaka tespit edildi. 45 hasta ise vefat etti. 

TÜRKİYE GENELİ İL BAZINDA VAKA DAĞILIMI;

İl bazında vakaların düşüşte, artışta ve kontrol altında olduğu iller harita olarak açıklandı. A Haber Tv ekranlarında izleyicilere aktarılan bu haritanın detaylarını aktarmak istiyoruz. İki ilde durum stabil olarak görülmekte. Türkiye'nin pek çok noktasında durum kontrol altında olsa da Manisa, Ankara Kayseri, Mersin Erzurum Ağrı ve Van illerinde artış göstermekte. Bilindiği gibi Mersin ili Mart ve Nisana aylarında vaka sayısının en az olduğu iller arasında yer alıyordu.