Ülkemizde önemli bir seçim sürecine daha girdik. 31 Mart 2019 yerel seçimlerini gerçekleştireceğiz. Kimimiz çalışmalarını takdir ettiğimiz isimlere, kimimiz ise direkt olarak partinin gösterdiği adaya, partiye olan güvenimizden oy vereceğiz. Tüm ülke genelinde ortak düşünce ve hareket izlenimi olan bu oylama sürecine yönelik, oldukça kısa bir süre kaldı. Yerel seçimlere yönelik çok sayıda anket şirketi tarafından sokakta vatandaşın nabzı ölçülüyor. Vatandaşlara hangi partiye, adaya oy verecekleri ya da diğer partiler hakkında ne düşündükleri gibi sorular yöneltilerek yanıtlamaları isteniyor. Buralardan elde edilen veriler de kamuoyuna aktarılarak, bilgilendirmeler yapılıyor.

YEREL SEÇİM ANKETLERİ PARTİLER İÇİN DE ÖNEMLİ

Gerçekleştirilecek yerel seçim anketlerine yönelik ortaya çıkan bilgiler, partiler için de büyük bir önem taşıyor. Sokakta vatandaşın nabzını ölçme imkanı sunan bu anketler, partilerin kampanyalarını yeniden düzenleme, vatandaşa ulaşma şekillerini etkileyerek geliştirmelerine olanak tanıyor. Çok sayıda partinin özellikle Cumur İttifakı ve CHP, İYİ Parti ve diğer partilerin bu noktada ciddi ve geniş çaplı çalışmaları bulunuyor. Peki hangi illerde hangi isimler önde? 31 mart 2019 tarihi itibariyle Türkiye geneli anket sonuçlarında son durum ne? İşte merak edilen 31 mart 2019 Türkiye geneli anket sonuçlarında öne çıkan bilgiler.

YEREL SEÇİM ANKETLERİ SÜRÜYOR, HANGİ PARTİLER ÖNDE? İŞTE ÖNDE OLAN İSİMLER VE NEDENLERİ

Ankaralı vatandaşlar Mehmet Özhaseki ve Mansur Yavaş arasında kararsız. Mehmet Özhaseki' nin bakanlık döneminde elde ettiği başarılar, Ankaralı vatandaşlar tarafından tanınan simalardan birisi olması nedeniyle önde olduğu verileri aktarılıyor. Bu duruma yönelik Ankaralılar, Mansur Yavaş' ın da adaylık sürecine olumlu bakıyorlar. Anket sonuçlarında iki aday arasında % 3 - 4 gibi oran farklılıkları bulunuyor ve sürekli olarak farklı bölgelerde farklı isimler öne çıkıyor. Bu noktada Ankara için durumun neredeyse berabere gittiğini söyleyebileceğimiz bir süreç söz konusu.

İSTANBUL 2019 SEÇİMLERİNDE NE YAPACAK? VATANDAŞLARIN DÜŞÜNCELERİ, ANKET SONUÇLARI

Anket sonuçlarına göre İstanbul' da AK Parti atayı Binali Yıldırım' ın ön planda olduğu düşüncesi hakim. Farklı anket sonuçları, farklı şirketler tarafından kamuoyuna aktarılsa da, elde edilen verilerin büyük bir çoğunluğu bu şekilde ancak diğer aday olan ve önemli bir isim olan CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile aralarında oldukça küçük farklar bulunuyor. Vatandaşların genel kanı ve düşüncesi Ekrem İmamoğlu' nun henüz vatandaşlar tarafından tam anlamıyla tanınamadığı yönünde. Bu bağlamda Ekrem İmamoğlu için küçük bir fark olsa da önde olan ismin Binali Yıldırım olacağı ibarelerine yer veriliyor. Çok sayıda makamda görev almış Yıldırım' ın siyasi geçmişinin bu noktada kendisine avantaj sağladığı ve bilinirlik noktasında imkan yarattığı düşünülüyor.

TÜRKİYE GENELİNDE CUMHUR İTTİFAKI KAMPANYALARIYLA ÖNE ÇIKARKEN, DİĞER PARTİLER VE ADAYLARIN MEDYADA GÖRÜNÜRLÜĞÜ AZ

Reklam kampanyalarının, aday tanıtımlarının yapılmasında son derece önemli olan medya desteği konusunda Cumhur İttifakı tarafının daha ön planda olduğu görülüyor. Bu noktada vatandaşların da göremiyoruz,tanımıyoruz şeklinde serzenişleri bulunuyor. Medya konusunda diğer partilerin daha hızlı davranması ve çalışmaları medyada yer alacak şekilde planlamasının seçim sürecinin daha doğru geçirilmesinde ve vatandaşların doğru karar vermesinde etkili olacağı ifadelerine yer veriliyor.

Editör: TE Bilisim