Bilindiği üzere ülkemizde yaz saati ve kış saati uygulamaları gerçekleştirilerek, gün ışığından daha fazla yararlanmak adına çalışmalar gerçekleştiriliyordu. Yapılan çalışmaların daha verimli geçmesi, gün ışığının daha etkin ve doğru kullanılması adına düzenlemeler uygulanarak, yürürlüğe giriyordu. Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmayla beraber gün ışığından yararlanmak amacıyla yapılan bu düzenlemeler ortadan kaldırılarak, tek saat uygulamasına geçildi ve karar Resmi Gazete üzerinden kamuoyuna duyuruldu.

Türkiye' de saatler geri alınacak mı, saatler ileri alınacak mı soruları sosyal medyada gündem oldu

Önceki yıllarda ülkemizde uygulanmakta olan bu saat uygulamaları özellikle daha önceki alışkanlıklardan dolayı sosyal medyada gündem yarattı. Birçok sosyal medya kullanıcısı saatlerin ileri alınıp alınmayacağını bilmediğini, konuya ilişkin bilgilendirmeye ihtiyacı olduğunu aktardı. Resmi Gazete' de yayımlanan karar neticesinde tüm yıl yaz saati GMT+3 uygulanmasına karar verildiği bildirildi. Bu bağlamda saatlerde herhangi bir ileri alma ya da geri alma işlemlerinin yapılmadığı da kesinlik kazanmış oldu. Yayımlanan Resmi Gazete kararı neticesinde 2016 yılındaki Bakanlar Kurulu kararının da ortadan kaldırıldığını, herhangi yeni bir düzenlemenin olmadığını belirtmek isteriz. Yürürlükte olan yaz saati uygulaması devam edecek ve saatlerde herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak.

Sizin düşünceleriniz neler?

Uygulanmakta olan yaz saati uygulaması sizce değiştirilmeli miydi? Şuan uygulanan sistemden memnun musunuz? Görüş ve düşüncelerinizi bizlere yorum alanından ulaştırmayı diğer kişilerin düşüncelerine göz atmayı unutmayınız. Kamu haberleri, memur haberleri, KPSS ve çok daha fazlası hakkında tüm gelişmelerden haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmenizi öneririz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim