Suriye'de meydana gelen iç kaırşıklıklar nedeni ile ülkemize uzun bir süredir mülteci göçleri yapılmaya devam ediyor. Öyle ki başlarda sayıları bir milyon civarını bulan Suriyeliler şu anda Türkiye'de 4 milyona ulaşmış durumdadır. Türkiye'ni dört bir yanında özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yaşayan Suriyeliler toplam 4 milyon sayıya ulaştı. Suriyelilerin tekrar kendi ülkelerine dönmeleri için çalışmalar sürüyor aralıklarla Suriyeliler memleketlerine gönderiliyor ancak giden sayısı gelen sayısından fazla olduğundan dolayı ülkemizde ki Suriyeli sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Buna göre İçişiler Bakanı Süleyman Soylu ülkemizde kaç bin Suriyeli doğdunu açıkladı

450 BİN SURİYELİ BEBEK DOĞDU

Ülkemizde bugüne kadar toplam kayıtlara geçmiş 450 binden fazla Suriyeli bebeğin dünyaya geldiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kamuoyuna açıklanarak ülkelerinde meydana gelen olayların sona ermesinden sonra bu kişilerin gideceği belirtildi. Öyle ki ülkemizde 4 milyon civarı Suriyeli vatandaş bulunuyor ve her gün hastanelerde yeni yüzlerce Suriyeli çocuk dünyaya gelmeye devam ediyor.

Gidenlerin sayısı gelenlerin sayısından fazla olduğu ve her gün yeni yüzlerce Suriyeli bebeğin dünyaya gelmesinden dolayı ülkemizdeki Suriyeli sayısında azalma olmamakta ve geçen yıllar içerisinde giderek arttığı görülmektedir. Öte yandan İdlib ve Suriye'nin diğer bölgelerinde yapılan operasyonlar ile Türkiye sınırına 100 bin Suriyeli daha gelmişti.

Editör: TE Bilisim