İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü bilindiği üzere her sene ihtiyaçlarına göre Polis Akademisi Başkanlığına taleplerini iletmekte ve PA tarafından kamuoyuna polis öğrencisi alımı ilanları yayımlanmaktadır. İç güvenlik operasyonlarının başarılı bir şekilde yürütülmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü binlerce kişilik polis alımlarına devam etmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bilindiği üzere kaç polisin olduğu ülkemizde en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor? Peki ülkemizde kaç polis var? Türkiye'de kaç polis var 2018? İşin Olsa ekibimiz aracılığı ile elde etmiş olduğumuz verileri sizlerle paylaşıyoruz. Sizlerde Türkiye'de kaç polis olduğunu merak ediyorsanız bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

TÜRKİYE'DE KAÇ POLİS VAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyurulan performans programnında Türkiye'de kaç polis olduğu duyuruldu. Buna göre ülkemizde 230 bin 338 polis memuru, 6 bin 392 baş polis, 8 bin 742 komiser yardımcısı, bin 111 komiser, 459 baş komiser ve 810 emniyet amiri bulunmaktadır.

Yukarıda verilmiş olan Emniyet Genel Müdürlüğü polis sayılarından hariç olmak üzere yine binlerce 1, 2, 3 ve 4. sınıf Emniyet Müdürü bulunmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 2018 yılı verilerine göre toplam 267 bin 992 personelin istidam ettiği belirtilmekte olup her sene bu personel sayısı on binlerce daha da yükselmektedir.