200'den fazla ülkenin merak ile takip ettiği corona virüsünde bir çok ülke hastalığı yenebilmek için ilaç geliştirmeye başladı. Buna göre şu ana kadar DSÖ tarafından onaylanmış resmi bir ilaç sunulmadı fakat daha önceden İran, ABD, Rusya gibi ülkeler virüse karşı ilaç geliştirdiklerini duyurmuştu. Buna göre Sağlık Bakanlığının hamlesi ile ülkemizde corona tedavisi yapabilecek kurum ve kişilerin destekleneceği müjdelendi. İlk önemli talep Prof. Dr. Ercüment Ovalı tarafından istendi ve corona virüsüne karşı tedavi işlemlerine başlanacağını duyurdu. Peki neler yapılacak, neler gerekecek?

Hastalığı Yenenlerden Antikor Alınacak

"Salgınla yüz yüze geldiğimizden beri grup olarak yetiştirmek için çok yoğun çalışıyoruz. Bir yere de geldik. Bakanlık aşı çalışmalarına başladı. Biz ikinci bir çağrı için öneri verdik. Bize çok hızlı dönecekler. Aşı koruyucu bir çalışma ancak başarısız olma ihtimali var. Hazırlamak kolay ama işe yaramayabilir, tekrar tekrar üzerine çalışmak gerekir ve bu zaman alır. Biz bakanlığa hiperimmün globalizm hazırlanması önerisini verdik. Yenen insanların kanından bu hastalığı durduracak antikorların izole edilerek diğer insanların tedavisinde ve korunmasında kullanılması esasına dayanıyor. Hastalığı yenenlerin plazma ve hücre bağışında bulunması gerekiyor. Yoğun bakımda yatan hastalar için bağışık olan insanların hücrelerini ve kanındaki antikorlarını kullanacağız." açıklaması Prof. Dr. Ercüment Ovalı tarafından yapıldı.

Antikor Nedir: Vücuda giren antijenleri zararsız duruma getirmek için organizmanın çıkardığı bir maddedir.

BAŞARILI OLABİLİR

İnsan vücudunun bilindiği üzere vücuda giren virüslere yenik düşmemesi için bağışık sisteminin güçlü olması gerekmektedir eğer güçsüz ise virüs ileri boyutta tehlikede bulunmakta olup bu virüsü hücreler yenebilmek için informer salgısı yapar ve yine vücuda giren virüs ya da tüm antijenlerin etkisiz hale getirilebilmesi için antikor üretimi yapılır. Ancak her insanın üretebileceği antikor verimi farklı olabileceğinden dolayı hastalığı yenmiş kişilerden alınmış kandaki antikorlar izole edilerek mevcut hasta kişilere aktarılırsa antikorlar burada da virüs ile mücadele ederek yenebilir ve hastalığı azaltmakta etkili olabilir. Sağlık Bakanlığına konu paylaşıldı ve incelemeler jet hızı ile başladı buna göre yakında tedavi için ilk denemeler yapılabilir.

Editör: TE Bilisim