Türkiye 1 Haziran tarihi itibariyle yeni normalleşme kapsamına girmesi ile birlikte Türkiye'nin bağışıklık haritası çıkarmaya başladı. İlk olarak Ankara Sincan ilçesinde başlatılan coronavirus covid-19 testlerinin hanelerde yapılmaya başlaması ile her evden bir kişiden alınan kan örnekleri ve antikor testlerinin sonuçlarına göre bağışıklık haritası çıkartılacak.

15 Haziran tarihi itibari ile İlk olarak 13 ilde başlayan antikor testleri ilk olarak Ankara ilinde başlatılmıştı. Ankara'da filyasyon ekipleri tarafından doktor ve hemşireden oluşan sağlık görevlileri Türkiye İstatistik Kurumu telefondan daha önce belirlenen adreslere giderek testler yapılıyor. Ankara ilinde 4900 hane hedeflendi. 

ÜLKE GENELİNDE YAPILMAYA BAŞLANDI!

Test yaptırmak isteyip istemediklerinin sorulmasının ardından isteyemen aileleri için ise yedek haneler belirlendi. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin önce haber vermeksizin gittiği adreslere yönelik olarak hırsızlıklara karşı teyit amaçlı bir doğrulama mesajı gönderiliyor. Hayat Eve Sığar uygulaması kullanan kişilerin test yapılmadan önce birkaç soru yöneltiyor içeriye girmeden kapı önünde testler gerçekleştiriliyor. Kabul edilmesinin hemen yapılan testlerin boğazdan ve sürüntü ve akciğer enfeksiyonu uygulamalı teyit ediliyor. Vatandaşlar e-nabız üzerinden giriş yaparak sonuçları 2 gün içerisinde öğrenebiliyor. 2 hafta içerisinde Türkiye genelindeki testlerin tamamlanması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim