Ülkemizin sınır dışı operasyonlarında görevli olarak bilinen Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ihtiyaçlarına göre her sene aralıklarla subay ve astsubay alımı gerçekleştirmektedir. İlgili ilanlar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hazırlanarak Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden duyurulmaktadır.

Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nın 2018 yılı sonuna kadar kuvvet komutanlıkları için toplam 5 bin 375 kişilik astsubay alımı yapması beklenmektedir. Peki Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nın 5 bin 375 astsubay alımı ilanına kimler başvuru yapabilir ve astsubay alımı detayları nedir?

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılının sonuna kadar 5 bin 375 astsubay alımı yapacak. Peki adaylardan aranacak olan şartlar nelerdir? Buna göre Adayların, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Boy - kilo uyumlu olmak, Sağlık sorunu olmamaki, Fiziğinde kusuru olmamak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Askeri okullardan atılmamış olmak ve Lisans mezunu olmak şartlarına sahip olması gerekmektedir. Adaylar TSK bünyesindeki Özel Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yapacaktır. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Türk Silahlı Kuvvetleri; Özel Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 5 bin 375 astsubay alımı yapacak ancak alımların net olarak hangi tarihte yapılacağı bilinmemekte olup yakın zamanda ilanların hazırlanıp kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. İlanlar kamuoyuna duyurulduğunda bilgi edinmek için sitemizi takip ediniz.

Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim