Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri TSK, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı başarılı bir şekilde yurt içi ile yurt dışı operasyonlarına devam etmekte olup açık pozisyonlar için askeri personel alımı yapılmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK 2018 yılında 43 bin askeri personel alımı yapacağını duyurdu. Buna göre hangi rütbe için kaç kişilik alımın yapılacağı öğrenildi. Peki alımlar ne zaman yapılacak, ilanlar nasıl yayımlanacak ve detaylar nelerdir?

RÜTBELERE GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK 2018 yılı başından sonuna kadar subay, astsubay, uzman erbaş çavuş ve sözleşmeli er rütbeleri için toplam 43 bin kişilik askeri personel alımı yapacaktır. Peki rütbelere göre dağılım nedir?

3 bin 755 subay
5 bin 375 astsubay
13 bin 213 uzman erbaş
20 bin 595 sözleşmeli er

Yukarıda verilmiş olan rütbeler için yine yukarıda verilen sayı kadar askeri personel alımları gerçekleştirilecektir. Peki alımlar ne zaman yapılacak ve nasıl yapılacak.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK 43 bin askeri personel alımı 2018 yılı sonuna kadar yapılacaktır. İlanların net olarak hangi tarihlerde yayımlanacağı bilinmiyor fakat önümüzdeki süreçte yakın bir tarih içerisinde ilanların yayımlanması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim