Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görev ile faaliyetlerini sürdürmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri TSK açık pozisyonları için subay, astsubay, uzman erbaş çavuş ve sözleşmeli er alımlarını gerçekleştirmektedir. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri TSK bu sene 43 bin askeri personel alımı yapacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK profesyonel orduya geçiş süresinde her sene daha fazla askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre Milli Savunma Bakanlığına bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılı sonuna kadar toplam 43 bin askeri personel alımı yapacak. 43 bin askeri personelin hangi rütbeler için yapılacağı duyuruldu. Hangi rütbe için kaç asker alınacak?

RÜTBELERE GÖRE KAÇ ASKER ALINACAK?

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK 2018 yılının sonuna kadar toplam 43 bin askeri personel alımı gerçekleştirecek. Peki hangi rütbe için kaç kişilik asker alınacak? Yayımlanan duyuruya göre 3 bin 755 subay, 5 bin 375 astsubay, 13 bin 213 uzman erbaş, 20 bin 595 sözleşmeli er olmak üzere toplam 43 bin asker alımı gerçekleştirecektir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK yukarıda belirtilmiş olan pozisyonlar için toplam 43 bin asker alımı gerçekleştirecektir. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Buna göre alım ilanları aralıklı olarak yayımlanacak olup alımlar Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılması beklenmektedir. İlanlar geldikçe sizlere bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim