Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli polis memuru bayanlara başörtüsü yasağının kaldırılması ile yeni kurumlarda da başörtüsü yasağı kalkmaya devam ediyor.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklama ile bu iki kurumda istihdam etmekte olan görevli personellerinde kıyafetlerine uygun başörtüsü takabileceği belirtilmişti. Şimdi aynı yasa Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da duyuruldu.

Başörtüsü Kullanımı Serbest Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklama da Kara Kuvvetler, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri bünyesinde subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, öğrenci, aday ve kursiyerlerin başörtüsü kullanabilmelerine izin verildiği duyuruldu.

Buna göre bere kullanmakta olan kadın askeri personeller berelerinin altlarına başörtüsü takabilecek.

Kıyafet İle Uyumlu Olacak

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklama ile kadın askeri personellerin bundan sonra başörtüsü kullanabileceği belirtildi. Ancak kadın askeri personeller kullanacağı başörtüsünü kıyafetleri ile uyumlu seçmesi gerekecek. Yine takılacak olan başörtüsünde desen veya her hangi bir şey bulunmayacak olup sabit bir renkte olacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayımlanan bu açıklamanın detayları yine birliklere gönderildi. Söz konusu yasanın ilan edilmesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde ki kadın askeri personeller başörtüsü takarak görevlerini yerine getirebilecek.
Editör: TE Bilisim