Bir süredir Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı olarak görev ve operasyon faaliyetlerine devam etmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri açık pozisyonları için rütbelere göre askeri personel alımları gerçekleştirmektedir. Buna göre TSK bu sene toplam 43 bin kişilik askeri personel alımı gerçekleştirecektir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin alım yaptığı ve en yoğun rağbet gösterilen rütbeleri arasında yer alan sözleşmeli er pozisyonu için bu sene toplam 20 bin 595 kişilik personel alımı gerçekleştirilecektir. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılı sonuna kadar toplam 20 bin 595 sözleşmeli er alımı gerçekleştirecektir.

SÖZLEŞMELİ ER ALIMI DETAYLARI NELERDİR?

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri 20 bin 595 sözleşmeli er alımı gerçekleştirecektir. Peki sözleşmeli er alımına ilişkin detaylar nedir? Buna göre alımlar Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için yapılacaktır. Alınacak personeller sözleşmeli er rütbesine görev yapacaktır.

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 20 bin 595 kişilik sözleşmeli er alımı yapacaktır. Peki sözleşmeli er alımı ilanı ne zaman yayımlanacak? Buna göre alımların önümüzdeki haftalarda kamuoyuna duyurulması ve müracaatların kuvvet komutanlıklarına göre başlaması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim