Türk Hava Yolları (THY) tarafından 1.182 kabin memurunun yeni İstanbul Havalimanı'nın açılmasından sonra yetersiz kaldığı ve bu nedenle yeni iş ilanı açılarak kabin memuru alımlarının arttırılacak olduğunu açıkladı. Kabin memuru olmak isteyenler için bu haber sonrasında akıllara Türk Hava Yolları (THY) ne zaman yeni kabin memuru alacak? Sorusu geldi. Ancak THY'den bu konuda henüz net ve resmi bir tarih bilgisi verilmedi.

Kaç kişi alınacak?

Bir süredir Türk Hava Yolları (THY) kabin memuru alımlarının 1.182 kabin memurundan sonra yapılmayacak olduğu biliniyordu. Yeni İstanbul Havalimanı işyükünü büyük ölçüde artırdığı ve daha büyük olduğundan dolayı gerek uçuş sayısı, gerek ise yolcu sayısından dolayı Türk Hava Yolları (THY) tarafndan böyle bir karar verilmiş olabilir.

2018-2019 yılında filoya eklenecek uçakların sayısının daha fazla artacak olduğu gerçeği de göz önünde bulundurulursa THY'nin bu kararı her iki taraf içinde olumlu bir karar olabilir. Türk Hava Yolları ne zaman kabin memuru alacak olduklarını yakın zamanda resmi internet sitesinin kariyer hakkında ayrılan sayfası üzerinden açıklayabilir.

Editör: TE Bilisim