Tüm dünya ülkelerinin büyük bir öz veri ile takip ettiği virüs olarak bilinen korona virüse karşı bir çok ülke aşı çalışmaları yapmaya devam ederken şu ana kadar bulduk diye açıklama yapan ülkelerin hiçbirisinin resmi olarak aşıyı bulamadığı biliniyor. Buna göre bugün Prof. Dr. Çilingiroğlu tarafından çok önemli bir bilgi verildi ve korona virüsüna karşı kesin tedavinin bulunduğu söylendi.

Sosyal Medyadan Duyurdu

Türk Bilim insanı Prof. Dr. Çilingiroğlu tarafından yapılan açıklama da "O kadar güzel ve taze bir haberim var ki size Kemerleri bağlayın Sayın Trump’ın tedavisinde de kullanılan ve şahsen benim virüsün yüzde yüz tedavisinde kullanılacağına inandığım aylardan beri size söylediğim Rekombinant teknolojisi ile geliştirilen Monoclonal antibody tedavisinin Faz2 Faz3 çalışmaları bugün açıklandı. Yaklaşık 700- 800 kişiye yakın hastada recombinant tedavisinde Turmp’a verilen tedaviyi alan kişilerde sentetik antibodylerde ister yüksek ister düşük doz olsun bu hastalar ayakta tedavi ediliyor, kötüleşmesi engelleniyor. Remdesivir’de çoğalmasını engelliyor. Recombinant teknoloji ile bir sentetik farklı monoclonal antibodylerin olduğu bir karışım sayın Trump'ta da kullanıldı." ifadeleri kullanıldı.

Buna göre korona virüsüne karşı bulunan yeni tedavi yönteminin tüm dünyaya sunulup sunulmayacağı ya da verilerinin nasıl olduğuna yönelik detaylı açıklamalar henüz gelmedi. Ancak yöntemin ABD Başkanı Trump'ta dahi kullanıldığı ve işe yaradığı belirtilirken bir çok kişinin yeniden ümitleri yükseldi.

Editör: TE Bilisim