Geçtiğimiz günlerde oynana Azerbaycan'ın Kabala takımı ile Güney Kıbrıs takımı Apollon Limassol arasındaki karşılaşmanın ardından Azeri futbolcu sevincini Türk Bayrağı açarak kutlamıştı. Maçın ardından bir gazeteci Hüseynov'a niçin Türk bayrağı açtığını sordu. Bu sorudan sonra ise tartışma başladı. Soruyu soran gazeteci dövülerek öldürüldü. İşte ayrıntılar....

Azeri takımı Kabala’nın forvet oyuncusu Cavid Hüseynov’un 6 Ağustos’ta Güney Kıbrıs takımı Apollon Limassol ile yaptıkları UEFA Avrupa Ligi ön eleme turu maçının ardından sevincini Türkiye bayrağı açarak kutladı. Maçın ardından bir gazeteci Hüseynov'a niçin Türk bayrağı açtığını sordu. İddiaya göre Hüseynov bu soruya el hareketi ve sinkaflı sözlerle cevap verdi. 30 yaşındaki Azeri gazeteci Rasim Aliyev, bir basın mensubunun sorduğu soruya Hüseynov'un bu şekilde cevap vermesini Facebook hesabında “nasıl davranacağını bilmediğini” ve Avrupa maçlarında oynamaması gerektiği sözleriyle eleştirdi. Facebook’ta yazdığı yazının ardından Hüseynov’un akrabası olduğunu söyleyen birinin kendisini aradığını belirten Aliyev, önce sert bir şekilde konuşan şahsın daha sonra kendisini çay içmeye çağırdığını anlattı. Aliyev, Cumartesi günü telefondaki şahısla konuşmaya gittiğini belirterek “Tek başına gittim. Sonra 5-6 kişi bana saldırıp beni dövmeye başladı” dedi.

Huseynov kadro dışı bırakıldı

Olaydan sonra yoğun bakıma alınan Azeri gazeteci, ertesi gün hayatını kaybetti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, olayın tarafsız bir şekilde soruşturulacağını söyledi. Kabala futbol takımı ise olay aydınlanana kadar Cavid Hüseynov’un kadro dışı kalacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim