Devletin kadınlara vermiş olduğu desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Bölümlere ayırarak anlatacağımız haberde annelere büyük destek geliyor. Çalışan veya çalışmayan fark etmeden annelere devlet destekleri geliyor.

Annlere sunulan tüm destekleri sizler için derledik. Farklı durumlar barındıran anneler, içinde bulundukları durumlara göre devletten destek alıyorlar. Bu ödemelerin bazıları çalışan anneleri kapsarken, bazılarıda çalışmayan anneleri kapsamaktadır. Destekleri sizler için hazırladık işte o destekler;

Doğum Parası

300 TL ile 600 TL arası doğum yapan her anneye devlet karşılıksız ödeme yapmaktadır. Ödemelerin yapılabilmesi için anne veya babanın Türk vatandaşı olması gerekmektedir. Çocuk sayısına göre yapılan ödemede 2015 tarihi itibariyle doğan ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve daha fazla çocuk için 600 TL ödeme yapılmaktadır.

Emzirme Parası

Süt parası doğum yapan annelere sağlanan karşılıksız desteklerden birtanesidir. Ödemeler tek seferlik gerçekleşir ve anne çalışan ise annenin banka hesaplarına eğer, anne çalışmıyor ve baba çalışıyorsa babanın hesabına para aktarılır.

Bakıcı Ödemesi

Detayları SGK'dan öğrenebilecek olan anneler, 0-2 yaş grubundaki çocuklarını bakıcıya bırakabilmeleri ve iş hayatına tekrar dönebilmeleri için devlet tarafından bakıcı desteği sağlanmaktadır.

Doğum İzni Ödemesi

En az 6 bin 367 TL doğum izni ödemesi yapan devlet, doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan sonra 8 haftalık süreçte iş verene yük olmamak adına masrafları kendisi karşılamaktadır. Bu süreçte asgari ücretle çalışan kadınlara ödenecek olan ücret 6 bin 367 TL olmuştur.